Antalya Kebab

3.6
liczba opinii: 2 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 1 gastronauty

do tego lokalu wybiera się 1 gastronauta

ul. Nowy Świat 22/28 pawilon 8 Warszawa (w pawilonach na tyłach Nowego Światu)
typ lokalu: bar typ kuchni: turecka, kebab cena dania głównego: poniżej 20 zł

• Gluwer 17 recenzji

12.10.2008, 15:51 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

Kebab

Doskonały sposób na zjedzenie dobrego kebaba, w centrum miasta, za nieduże pieniądze. Dla niewymagających - super!

1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

• smakoszka 23 recenzje

03.08.2007, 08:37 napisał:
    • jedzenie
    • wystrój
    • obsługa
    • jakość / ceny

Rewelacyjny turecki barek

Odkryłam rewelacyjny turecki barek "ALANYA KEBAB", mieszczący się w pawilonach na tyłach Nowego Światu. Można w nim odnaleźć ślady prawdziwych tureckich smaków, do tego całkiem przyjemny, jak na fast foodowy barek, wystrój wnętrza z turecką muzyką i gadżetami; są też stoliki na zewnątrz. Zjadłam tam pysznego, zapiekanego bakłażana nadziewanego mielonym mięsem z dodatkiem wyśmienitych pieczonych ziemniaków (opcjonalnie do zestawu można zamówić ryż), bardzo smacznej sałatki (sałata lodowa, kapusta pekińska, pomidor, papryka, czerwona cebula) i sosu (15 zł). Zjeść tam można także kebab z baraniny w bułce (7 zł) lub w cieście (8 zł) lub w zestawie (15 zł) - bułka taka jak w Turcji, posypana czarnym sezamem), gulasz z kurczaka zapiekany w glinianych naczyniach (15 zł) a także dużych rozmiarów pide z mięsem lub serem (13 zł). W menu jest kilka stałych dań - wszystkie zestawy po 15 zł. Jedzenie bardzo smaczne. Jedyne, do czego można się przyczepić to za małe talerze, na których porcja ledwo się mieści. Nie obraziłabym się, aby same porcje też były nieco większe. Brakuje też przekąsek, sałatek - miejmy nadzieję, że z czasem wprowadzą je do menu. Z deserów widziałam baklawę.
    Bardzo miła obsługa. Barek istnieje od 4 miesięcy. Mam nadzieję, że będzie się rozwijał i że pojawią się nowe dania. Jak dla mnie rewelacja w tej klasie lokali.
    Na pewno będę stałą klientką tego baru - następnym razem skuszę się na pidę z mięsem, bo wyglądała bardzo apetycznie. Gorąco polecam to miejsce i kibicuję mu, aby się rozwijało.

2 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

nowe lokale: Warszawa

Ładowanie wyników...