Gościniec u Bernackich

liczba opinii: 6 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 1 gastronauty

do tego lokalu wybiera się 1 gastronauta

ul. Bohaterów Warszawy 26 76 - 214 Smołdzino tel: (59) 811 73 64
typ lokalu: restauracja typ kuchni: polska, staropolska cena dania głównego: 20 - 40 zł
dodatkowe atuty

• heliogabal 1 recenzja

06.07.2010, 21:03 napisał:

Szału nie robi

Jeśli kucharz potrafi zepsuć frytki, to czego można się spodziewać. Frytki niedosmażone, porcje ryby małe, lekko przypalone, przyprawione - bez rewelacji. Sałatki ok.
    Wystrój lokalu pozytywnie, obsługa również. Generalnie standard krajowy, z tym, że za porównywalną kasę w Łebie zjedliśmy o wiele większe porcje, nie mówiąc o tym, że smaczniejsze...

• pawpawla 18 recenzji

27.05.2010, 20:20 napisał:

Miejsce na dorsza

Rewelacyjny dorsz, zarówno w wersji typowej jak i w - będącej miejscową specjalnością - wersji "Rowokół". Pyszne pierogi.

• a_wojazer 41 recenzji

15.05.2009, 15:01 napisał:

Zły dzień

Trafiliśmy chyba na zły dzień: kelner pojawił się po kilkunastu minutach od naszego wejścia, w karcie było kilka potraw, których nie można było zamówić, w toalecie brak mydła, a zamówione do drugiego dania sałatki pojawiły się po jego skonsumowaniu.
    Gwoli ścisłości: sałatki zostały odliczone od rachunku.

• CHILI 8 recenzji

05.04.2009, 14:28 napisał:

Nieomal domowo

Przez 2 tygodnie maja byliśmy w Poddąbiu nad morzem. Piękna pogoda,
    wielokilometrowe spacery z psem po plaży, wycieczki do Sowińskiego Parku
    Narodowego, Ustki, Łeby, Słupska. I codziennie obiad-odpoczynek u Bernackich.
    Obiad - bo bardzo smaczne, nieomal domowe jedzenie, zalewajka, pyszna kaszanka i pierogi, którym trudno się oprzeć. A odpoczynek - bo siedzieliśmy w cieniu kwitnącej jabłoni, oszołomieni zapachem, rozmawiając z bardzo sympatycznymi panami, którzy obsługiwali nas w nieomal domowej atmosferze.

Bardzo polecam.

• Tangerinka 4 recenzje

09.10.2008, 14:01 napisał:

Pyszna kuchnia polska

Będąc w połowie września nad morzem stołowałam się u Bernackich przez tydzień. Choć poza sezonem nie ma pełnego menu, to prawie wszystkie potrawy mogę ocenić jako rewelacyjnie smaczne, świeżutkie i niedrogie. U Bernackich płaci się za danie (np. potężny kawał mięsa, ziemniaki i ogromna porcja surówek) 22-28 złotych! Kosztowałam pieczeni chłopskiej, pieczeni Belzebuba (obie w bardzo ciekawych sosach), przysmaku Słowińca, ryb i pierogów. Na kolana powaliła mnie przystawka ze śledzi z rozmarynem :) Obsługa przesympatyczna, szybka i kontaktowa. Jeśli będziecie w okolicy Słupska-Lęborka-Łeby-Rowów, warto tu wpaść na obiad.

• Kurkuma 8 recenzji

25.11.2007, 19:47 napisał:

Zmarnowany czas

Niestety nie bardzo mogę wypowiedzieć się na temat tego lokalu ponieważ jest on zamknięty poza sezonem. Nie było by może w tym nic dziwnego a tym bardziej nagannego gdyby w powszechnie dostępnych informatorach (internet, w tym strona własna gościńca, przewodniki kulinarne)była informacja na ten temat. Tymczasem można się tam dowiedzieć, ze lokal jest czynny cały rok. Przejechaliśmy z mężem specjalnie do tego lokalu z Rowów tylko po to żeby pocałować klamkę. Ku przestrodze innym.

nowe lokale: Smołdzino

Ładowanie wyników...