Bar Laguna

4.3
liczba opinii: 3 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 1 gastronauty

do tego lokalu wybiera się 1 gastronauta

ul. Łebska 96 84-360 Nowęcin (peryferia Łeby)
tel: (59) 866 21 59, 603 477 501
typ lokalu: bar, smażalnia typ kuchni: polska, grill, ryby i owoce morza, naleśniki, pierogi cena dania głównego: 20 - 40 zł
dodatkowe atuty

• mapet1111 2 recenzje

24.07.2011, 15:28 napisał:
    • jakość / ceny

Świetna knajpa/ bar- niebo w gębie

Prawdziwe, nieudawane jedzenie, bez sztuczności.
    Pyszne zupy (wszystkie oprócz pomidorowej).
    Najlepsza gulaszowa i rybna.
    Lokal nie zachęca wystrojem do odwiedzin (powinni go kiedyś zmienić, to nie jest artystyczny nieład ale bałagan...), ale oferuje NAPRAWDĘ DOBRE JEDZENIE I WARTO TU ZAJRZEĆ, choćby na świeżą prawdziwą rybę nad morzem.
    Właściciele na bieżąco zamawiają ryby, nawet te mrożone - asortyment codziennie jest inny, w zależności od dostępności i dostaw.
    Codziennie inna propozycja dania dnia.
    Stołowałam się tam przez bite dwa tygodnie pobytu.
    Kucharz i pani obsługująca to przemili, serdeczni i życzliwi ludzie. Lokal posiada tyko mocno zadaszony ogródek, miejsce przyjazne psom, można wpaść na obiad zabierając swojego czworonoga (miski na wodę dla pupili). Czas oczekiwania na pełne danie - max do 20 minut.
    Polecam wszystkie ryby z karty - zwłaszcza Mirunę.
    Jadłam wszystkie dania z karty - nie polecam jedynie placków ziemniaczanych - porażka!
    Bardzo dobre ruskie pierogi domowej roboty.
    Przepyszna sałatka/ surówka, dodawana do dania z ryby smażonej - z marynowanego kabaczka (warto zapytać czy mają!)
    Ceny przystępne, za pełen dwudaniowy obiad dla dwóch osób z napojami płaciłam max 50- 55 zł (ryby ważone przed podaniem). Ceny adekwatne do jakości - warto.

Data wizyty w lokalu: 18 czerwiec 2011

• ciasteczkowy1potwor 2 recenzje

25.03.2011, 21:03 napisał:
    • jakość / ceny

Miły i przytulny bar w Nowęcinie

Naprawdę smaczne jedzenie, takie prawdziwe, "jak u mamy", bez jakiś tam sztucznych dodatków. Są pierogi, zupy, mięsko w różnych postaciach z dodatkami, naleśniczki, jest też i fast-food, ale również inny niż wszędzie, też taki jakby "domowy", a wszystko to świeżutkie i pyszne. No i oczywiście te rybki, no bo jak można jechać nad morze i nie zjeść rybki, po prostu palce lizać. Nawet ja takich w domu nie potrafiłabym przyrządzić. Co do wystroju to naprawdę bardzo mi i moim znajomym się podobał, jakbym się cofnęła w czasie tak o ok 40-50 lat, a niektóre rzeczy na pewno i z późniejszego okresu...ciekawie i to bardzo. Obsługa w barze sympatyczna i uśmiechnięta, tak powinno być w każdym lokalu.

Data wizyty w lokalu: 25 marzec 2011, godz. 20:47

• polished 5 recenzji

18.07.2010, 13:27 napisał:

Fajny bar w okolicach Łeby

Na pierwszy rzut oka to zwykły bar-smażalnia, jakich wiele nad morzem. Jednak różni się od innych miejsc. Po pierwsze kuchnia - domowy smak, duży wybór potraw (smażone ryby, pierogi, naleśniki, placek, kotlet, polędwiczki, pyszne zupy - serwowane w ładnych kokilkach, dania główne podawane na metalowych półmiskach jak kiedyś w dobrych restauracjach). Szczególnie polecam żurek, grillowane polędwiczki wieprzowe i ryby - np. dorsza.
    Po drugie wystrój - drewniane stoły i ławy, nad głową brezentowy dach, na ścianach artefakty z przeszłości - stare telefony, aparaty fotograficzne, narzędzia i naczynia. Do tego miła obsługa (dania zamawia się w okienku i samemu odbiera po wywołaniu odpowiedniego numeru - co zapewnia sprawne działanie, płaci się po jedzeniu przy wyjściu).
    To nie jest fast food, więc na potrawę czeka się czasem i 15 minut - można wtedy wypić piwo (naliczyłem 20 marek w tym oczywiście popularny na Pomorzu SPECJAL) albo zagrać w bilard, cymbergaja czy piłkarzyki.

Data wizyty w lokalu: 03 lipiec 2010

2 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.

zobacz większą mapę lub wyznacz trasę dojazdu

nowe lokale: Nowęcin

Ładowanie wyników...