opinie gastronautów (39)
Cyberchild 7 recenzji
09.05.2012, 10:15 napisał:Warto wstąpić
Do Maho trafiliśmy dzięki mapie na Gastronautach - okazało się że to blisko mojej pracy, a w okolicy nie ma raczej w czym wybierać.
Na początek uwaga - po zapoznaniu się z opiniami odnoszę wrażenie że sporo osób uznało, że Maho to kolejny "Turek" lub "kebab na mieście" - i były zdziwione poziomem cen. Moim zdaniem ceny są przyzwoite, ale o tym dalej.
Wystrój jest przyjemny, a lokal doskonale izoluje akustycznie od głośnej Alei Krakowskiej. Niemniej jednak ze względu na charakterystyczne przeszklenie kojarzył mi się z hotelowymi restauracjami w Turcji. Lokal posiada też sklepik z charakterystycznym dla tureckich kurortów neonem, ale o godz. 20:00 niewiele tam kupicie. Pewnym zaskoczeniem jest brak alkoholu, ale za to można raczyć się doskonałym Ajranem.
Jako że byliśmy w tym miejscu po raz pierwszy, zdecydowaliśmy się na "przegląd oferty" zamawiając zestaw przystawek + lawasz. Choć na pierwszy rzut oka porcje mogą wydawać się niewielkie, to faktycznie po przystawkach nie mogliśmy o sobie powiedzieć, że jesteśmy głodni. Wszystko było smaczne i świeże. Bardzo dobry humus i faszerowane liście winogron.
Jako danie główne zamówiliśmy zestaw grillowanych mięs dla dwóch osób. I znów porcja wydała się mała. Ale po jedzeniu byliśmy więcej niż najedzeni. Z mięs najlepsze były te z jagnięciną, ale i o kurczaku można powiedzieć wiele dobrego. Porcja zawiera też ryż, kaszę, odrobinę surówki i dwa sosy. I jest tego naprawdę dużo!
Ceny nie należą do najniższych, ale są adekwatne do jakości. Wszystko jest świeże, smaczne i ładnie podane.
Oraz szybko i sprawnie. Obsługa jest miła i pomocna, potrafi doradzić (i odradzić) potrawy. A brak alkoholu nam akurat nie przeszkadzał.
Podsumowując: Przyjemne miejsce z dobrą kuchnią. Własny parking. Wyraźnych minusów nie stwierdziliśmy i na pewno chętnie tu zajrzymy ponownie za jakiś czas.Data wizyty w lokalu: 08 maj 2012, godz. 20:00Czy ta recenzja jest przydatna?
lola12 1 recenzja
05.05.2012, 00:00 napisał:Rewelacyjna restauracja - pierwsza w Warszawie
Pierwsza turecka restauracja w Warszawie ze świeżym, zdrowym jedzeniem. Wszystko przygotowywane ze świeżych produktów, bez chemii i szkodliwych dodatków - co dla mnie jest rzeczą priorytetową. Miła i profesjonalna obsługa. Nie ma problemu z parkowaniem. Na miejscu jest też sklep z tureckimi produktami - duży wybór. Szczególnie polecam czarne oliwki, mają wyjątkowy smak, nieporównywalny do oliwek z supermarketów.
Za każdym razem będąc w lokalu jestem mile zaskoczona - pojawiają się stale nowe elementy dekoracji - drobne, ale przyjemne.
Mam nadzieje, że latem pojawia się stoliki na zewnątrz - otoczenie jest bardzo przyjemne i zielone.
Gorąco polecam lokal zarówno na spotkania rodzinne, jak i biznesowy lunch.Data wizyty w lokalu: 01 maj 20121 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
bezdomny 3 recenzje
27.03.2012, 15:04 napisał:Trója z małym plusem... a przed napisaniem recenzji była 4-
W tym roku odwiedziłem Maho trzy razy i za każdym razem próbowałem innego dania jako, że nie jestem zbytnio obeznany w kuchni tureckiej. Ogólnie wrażenie jest pozytywne. Na minus działają ceny i za ostatnim razem kiedy zamówiłem danie o nazwie Maho kebab rozczarowała mnie faktura ciasta ("tradycyjnego tureckiego chleba"), które w wielu miejscach była surowe i stanowiło specyficzną "kluchę". W czasie gdy zamówiłem ww. danie w restauracji było niewielu gości i pewnie kucharz był znudzony i nie włożył zbyt dużego zaangażowania w przyrządzenie potrawy (wystarczyło trochę dłużej potrzymać danie w piecu).
Dużym minusem są ceny które są nieadekwatne do ilości podawanych potraw (chyba, że Maho potraktujemy jak restauracje o wyższym standardzie, na co według mnie na razie nie zasługuje).
Jeżeli miałbym mieć jeszcze jakieś uwagi, to uważam, że dania powinny być doprawione z charakterem, bo po wszystkich trzech wizytach można odnieść wrażenie pracownicy kuchni boją się używać przypraw.
Ogólnie wrażenie pozytywne, ale przy takich cenach powinno być znacznie lepiej.Data wizyty w lokalu: 26 marzec 2012, godz. 19:000 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
LewNaPierogi 13 recenzji
26.03.2012, 21:11 napisał:Podróż do Turcji
Zaiste, zacna to restauracja! Mięso świeżutkie (można również kupić surowe) wspaniałe na lunch, elegancki obiad czy wypad z rodziną. Przystawki, zwłaszcza bakłażan w czosnku czy kasza z porzeczkami zawinięta w liście winogron rozkochały mnie w tej restauracji. Niestety, istnieje również druga strona monety. CENY. Drakońskie ceny, zwłaszcza w godzinach wieczornych są nieprzyzwoicie podwyższane. Herbatka za darmo, donoszona regularnie. Sosy wspaniałe, niebo lepsze niż podróbki w innych tureckich knajpach. Polecam!
1 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
Betsy-Betsy 1 recenzja
26.02.2012, 20:34 napisał:Prawdziwa turecka knajpa z przepysznym jedzeniem i świeżym mięsem jagnięcym, halal na wynos!
Byłam tam dzisiaj pierwszy raz i jestem zachwycona. Pyszne tureckie jedzenie, niesamowita jagnięcina, warzywa, cacik i hummus, chrupiąca pita, wszystko absolutnie autentyczne. Jeżdżę od paru lat raz w roku do Turcji, więc naprawdę wiem o czym mówię. :)
Do tego przyjemny, niewymuszony wystrój, miła obsługa.
A co dla mnie bardzo istotne, bo też dużo gotuję w domu, to stoisko z mięsem, które funkcjonuje w knajpie i gdzie można kupić każdą możliwą część pięknej jagnięciny, na dodatek po normalnych cenach.
Na pewno tam wrócę i polecam wszystkim, którzy są miłośnikami tureckiej kuchni i którzy jej jeszcze nie znają.
Aha, do tego jeszcze - wygodny parking i wydzielona sala dla palaczy! I za parę tygodni będzie bar z alkoholami. Już lepiej być nie może!Data wizyty w lokalu: 26 luty 2012, godz. 19.001 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
lejdi 50 recenzji
13.02.2012, 10:10 napisał:Popsuło się bardzo, wielka szkoda
Maho odwiedziłam po raz pierwszy niemal rok temu. Wtedy byłam pełna samych pozytywnych wrażeń. Pamiętając to miłe wyjście, naopowiadałam mojemu chłopakowi o tej restauracji i bardzo chciał ją przetestować. No i wtopa. Zmieniło się wiele. Porcje zdecydowanie zmalały, przy zachowaniu cen. Daniom oszczędza się jakichkolwiek przypraw, wszystko jest bez smaku i bez wrażeń. Wzięliśmy szaszłyk z jagnięciny i bakłażana. Za 40 zł przyszedł jeden mały szaszłyczek składający się niemal wyłącznie z bakłażana (który niedoprawiony smakuje naprawdę podle). Małe jagnięce kuleczki były dość smaczne, ale były ich może 4 sztuki. Za 40 zł!
Zdecydowaliśmy się też na różne przystawki, by jak najwięcej spróbować. I tu też zawód. Przystawki zostały dopiero wyjęte z lodówki, co już psuło ich smak. Cacik przeciętny, niedoprawiony. Humus bez czosnku jest okropny. Dolmy nieszczególne. Wybrałam też talerz ciepłych przystawek. Najjaśniejszym punktem były 'cygara' faszerowane fetą. Do tego paskudne kulki z baraniny o konsystencji żelek.
Byłam nastawiona bardzo pozytywnie i liczyłam, że wyjdziemy syci i zadowoleni. Tymczasem po wydaniu 160 zł patrzyliśmy tęsknym wzrokiem w stronę pobliskiego McDonalda.0 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
koendu 3 recenzje
20.01.2012, 22:59 napisał:Rozczarowanie...
Niestety nie dane mi było spróbowanie dań MAHO. Zarezerwowaliśmy stolik dla dwojga z ponad dwutygodniowym wyprzedzeniem, a po dotarciu na miejsce zastaliśmy drzwi zamknięte na cztery spusty. Pewnie machnęłabym na to ręką, gdyby nie fakt, że wybraliśmy się tam, żeby świętować naszą pierwszą rocznicę.
Zepsuli nam wieczór, a przecież wystarczyło tylko do nas zadzwonić, albo napisać, żeby odwołać rezerwację. Nikt tego jednak nie zrobił i w związku z tym na pewno nigdy się tam już nie wybierzemy i nikomu tego miejsca nie polecimy.2 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
LisaSalander 1 recenzja
19.01.2012, 10:56 napisał:Pyszne jedzenie i miła obsługa. Polecam!
Byłam mile zaskoczona jakością jedzenia - mięso mięciutkie, delikatne i soczyste, rozpływało się w ustach i było bardzo dobrze przyprawione, kasza i surówki również smaczne. Moim zdaniem serwują tu najlepszą jagnięcinę w Warszawie.
Przyjemna i miła obsługa. Lokal idealnie się nadaje na firmowy lunch, jak również spotkanie towarzyskie, albo po prostu wypad na dobre jedzenie. Łatwa rezerwacja stolika przez stronę internetową, wygodny parking.
Jako jedyny minus tego miejsca uważam obecność telewizorów - odwracają od rozmówcy. Telewizory mogą być w pubach lub barach, ale z restauracji powinny być usunięte.Data wizyty w lokalu: 18 styczeń 2012, godz. 13:00Czy ta recenzja jest przydatna?
travel24 20 recenzji
14.01.2012, 20:18 napisał:Pyszne jedzenie!
Trafiłem tam przypadkiem z kolegą. Zaskoczyło nas, że restauracja jest taka ładna, wielka i ma wiele do zaoferowania. Gdy zobaczyliśmy ceny, to stwierdziliśmy, że jednak opuścimy to miejsce. Szef restauracji zauważył, że chcemy wyjść, zatrzymał nas i dał nam 50% zniżki. Kelnerzy byli bardzo zdziwieni i powiedzieli nam, że mamy ogromne szczęście. Za wspaniałego szefa i pyszne jedzenie bardzo wszystkim polecam to miejsce! :-)
Data wizyty w lokalu: 03 luty 2011, godz. 18:000 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
vitalik 68 recenzji
10.12.2011, 04:34 napisał:Zupełnie nie trafiłem
Przybyłem do Maho za poleceniem znajomego Araba. Mówił mi, że tu jest najlepsze mięso w Warszawie, w dodatku koszerne.
Być może tak jest, w końcu człowiek powinien się znać na bliskiej mu kuchni. Natomiast ja po pierwszej wizycie odczuwam lekkie rozczarowanie. Na początek może i nie najgorsza dolma. Trochę za sucha jednak. Potem mięsa, kebaby i szaszłyki, które też nie były złe. Mimo wszystko nie wierzę, że mięso, które mi podano dostatecznie długo się marynowało. Znacznie to różniło się od grillowanego mięsa marynowanego przez 24h, które sam robię. Jakość ryżu (który mi podano, choć zamawiałem kaszę) była przeciętna. Sosy były dosyć rzadkie, ale to jednak nie Le Cedre.
Może jeszcze wrócę, aczkolwiek w Efesie podają nie gorsze mięso za niższą cenę. A czasem także w dobrych kebabach można zjeść lepiej doprawionego szaszłyka niż tutaj. Suma sumarum jednak fatalnie nie było: 3/5.Czy ta recenzja jest przydatna?
ostatnio dodane
bądź pierwszy