Restauracja HaNoi

gdzie jesteś? województwo: dolnośląskie » miejscowość: Wrocław
2.3
liczba opinii: 3 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 0 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 0 gastronautów

ul. Legnicka 32 53-647 Wrocław tel: (71) 355 45 47
typ lokalu: restauracja typ kuchni: wietnamska cena dania głównego: poniżej 20 zł
godziny otwarcia
dodatkowe atuty

• krko 48 recenzji

01.04.2010, 10:48 napisał:
    • jakość / ceny

Chiński klasyk, najlepiej na wynos

Jedzenie z HaNoi jadam od wielu lat. Jednak tylko raz byłem w lokalu. W pozostałych przypadkach, albo zamawiałem z dowozem (gdy była taka opcja) lub odbierałem sam i jadłem w domu. Lokal jest po prostu nieciekawy. Położony w mało sensownym miejscu (przy ruchliwej ul. Legnickiej), wewnątrz straszy komuną. Niezbyt schludnie, mało klimatycznie. Nie ma tam nic, co by mnie zachęciło to ponownej wizyty w HaNoi na posiłek. Co innego opcja zamówienia chińczyka, gdy nie ma pomysłu na domowy obiad. W mojej opinii, serwują chyba najlepszą tanią kuchnię chińską w mieście. Dania są co prawda dosyć tłuste, ale taki też urok tej kuchni. Są za to smaczne, dobrze przyprawione, a mięso jest dobrze wysmażone. Menu co prawda jest szerokie, ale składa się głównie z dań podobnych do siebie (typowe dla restauracji chińskich). Mimo to, można wynaleźć potrawy oryginalne i nie odczuwa się, że co by się nie zamówiło, to zawsze smakuje tak samo. Myślę, że gdy nie ma czasu na gotowanie lub wysiadywanie w knajpie, to warto zajść do HaNoi, wziąć taniego chińczyka i spokojnie skonsumować w domu.

• Wigry 2 recenzje

15.03.2010, 11:58 napisał:

Nie polecam

Niestety lokal o poślednim standardzie, brudno, obsługa pozostawia wiele do życzenia. Mimo bogatego menu 2 zamówione potrawy były reklamowane (frytki zamówione dla dziecka były surowe w środku, kawałki wieprzowiny były niedogotowane/niedosmażone i nie dało się ich przegryźć). Ja zamówiłam kaczkę w sosie słodko-kwaśnym i wygląd był bardzo zachęcający, natomiast skóra okazała się tłusta (powinna być chrupiąca), zjadłam bez uwag. Reklamacja została przyjęta w niemiłej atmosferze, kelnerka powiedziała, że to nie ona gotuje i całe zajście było komentowane na głos z drugą kelnerką w obecności wszystkich osób na sali.
    Menu bogate, można zjeść też tanio, gdyż są zestawy obiadowe za 15 zł, ale gości, których chciałabym zaprosić na obiad kuchni chińskiej czy wietnamskiej tam raczej nie zabiorę...

• krystian_p 2 recenzje

08.02.2010, 20:15 napisał:
    • jakość / ceny

Czysty Wietnam, ale nie sajgon ;)

Jedzenie smaczne i różnorodne przygotowane przez wiekowego wietnamskiego kucharza.
    W menu znajdują się dania proste, ale również bardziej wyszukane wieloskładnikowe.
    Ciekawostką mogą być najróżniejsze mięsa podawane na żeliwnych gorących półmiskach zdobionych w orientalne wzory lub zestawy dla dwojga lub więcej osób. Podstawowe zestawy "obiadowe" dają duży wybór - wszystkie za 15 zł. Droższe dania to najróżniejsze mięsa i ryby lub bardzo wyszukane składniki, które uzasadniają cenę.
    Smaki dostosowane do polskich języków - można poprosić o oryginalny smak - ale proszę uważać!!!
    Menu w języku polskim i angielskim.
    W sali znajduje się 10 stolików 4-osobowych oraz odseparowany stół okrągły dla 10 osób z obrotową tacą. W sali obok znajduje się stół biesiadny dla 20 osób.

nowe lokale: Wrocław

Ładowanie wyników...