Bisst 7 recenzji
11.03.2012, 17:42 napisał:Smacznie
Do odwiedzenia Oberży zachęciły nas pozytywne komentarze niżej wpisane. Po dłuższym spacerze po Pułtusku i jego zamku postanowiliśmy odwiedzić to miejsce.
Oberża ma całkiem miłe wnętrze, ale nic specjalnego - można by nad tym popracować. Obsługa miła - pani w kusej sukience szczególnie spodobała się mojemu małżonkowi ;).
Ja zamówiłam żurek w chlebie (11 zł), mąż - placek po cygańsku (26 zł). Obie potrawy bardzo smaczne. Żurek z pewnością własnej roboty, z hojną wkładką (oberża ma swoje wyroby kiełbasiane i wędliniarskie, co było czuć w zupie). Placek spory, na pewno nie z torebki, z dużą ilością mięsa rozpływającego się w ustach.
Na deser - szarlotka na ciepło (własnej roboty) z lodami i bitą śmietaną - pyszna.
Ogólnie polecam, aczkolwiek ceny zbyt warszawskie.
W sezonie wpadnę skosztować rybkę (ceny 33-36 zł) i może będzie coś z grilla.Data wizyty w lokalu: 11 marzec 2012Czy ta recenzja jest przydatna?
kakajes 2 recenzje
21.02.2011, 11:55 napisał:Swojskie jedzenie :)
Generalnie jedzenie jest przepyszne. Otrzymuje się duże porcje. Zupy smakują jak domowe. Polecam bardzo gorąco do skosztowania wszelkiego rodzaju ryby. Naprawdę są smaczne i chce się jeść. A sos rakowy jest przepyszny. Knajpka znajduje się na trasie Warszawa-Pułtusk. Dla niektórych osób, trasa ta kojarzy się z drogą na Mazury. Jeśli jedziecie z Mazur i chcecie coś zjeść po drodze, to ta knajpa jest dla Was :).
0 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
depesz 22 recenzje
03.01.2010, 21:29 napisał:Pozytywne zaskoczenie
Z wesołością to nie wiem, sala nie za duża (robią drugą teraz), obsługi zdecydowanie za mało (1 kelnerka, ewidentnie nie dawała rady), ale jedzenie super. Smaczne, w ilościach zdecydowanie słusznych.
Zjadłem i polecam pierogi z kapustą, do tego niezły schabowy z podsmażaną kapustą, a żona karkówkę. Wszystko bardzo dobre. Jedyny minus, to barszcz czerwony - jakoś taki bez smaku.
Po obiedzie spotkaliśmy (chyba) właścicielkę, która zapraszała do hodowli na tyle, gdzie mieli takie trochę bardziej egzotyczne zwierzęta - lamy, kucyki, i niedługo mają być wielbłądy - co z tego wyjdzie nie wiem, oglądać też nie oglądaliśmy, bo zimno i droga przed nami była jeszcze długa, ale wrażenie ogólnie bardzo pozytywne. Ceny mocno rozsądne.1 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.