opinie gastronautów (29)
swift 10 recenzji
28.08.2010, 23:20 napisał:Prawie doskonale
Moja piata wizyta w lokalu - tym razem z żoną i ze znajomymi. Każde z nas zamówiło inną potrawę i wszyscy trafiliśmy w gusta. Bardzo smaczne zestawy combo z grillowanych mięs. Tandoori też całkiem niezłe. Przepyszny kurczak w sosie z orzechów nerkowca. Z trzech hinduskich restauracji we Wrocławiu, ta zdecydowanie bryluje.
mangelka 6 recenzji
26.07.2010, 14:11 napisał:Żadna rewelka
Udałam się do tego lokalu w poszukiwaniu nowych smaków, jednakże danie które mi podano, nie zrobiło na mnie wrażenia.
Fajnie opisane w menu - gorzej z praktyką. Pocieszeniem był przepyszny sos miętowy.
Dosyć bogate menu - niestety, nie wszystkie pozycje dostępne, więc lepiej nie nastawiać się na określone danie, aby nie być rozczarowanym...
Dekoracja talerzy przeciętna. Wystrój lokalu bardzo fajny, ale obsługa "do bani" - nawet nalanie zwykłej coli zajmuje im wieczność.
Nie bardzo rozumiem w jaki sposób jest ważona porcja dania, która jest podana w menu - chyba jest to waga łącznie z talerzem niestety...
Raczej już nie odwiedzę tego lokalu.Czy ta recenzja jest przydatna?
szafranek 2 recenzje
22.06.2010, 02:42 napisał:Nieprzeciętne smaki
Znudzona "ziemniakami ze schabowym" itp. postanowiłam spróbować czegoś egzotycznego...
Nieprzeciętne smaki i aromaty. W rezultacie, to była już moja 3 wizyta w tym miejscu. Tym razem zachwycił mnie aromatyczny, grillowany łosoś. Sosy - miętowy i kokosowy. Z koktaili - polecam spróbować mango, migdałowo-szafranowy i różany. Pozytywnie zaskakujące. Dużym plusem jest sposób podania potraw - np. w osobnych miseczkach z przykrywkami, wtedy jedzenie nie stygnie na talerzu, a idąc w kilka osób, można sobie swobodnie nakładać i próbować różnych dań (nie wbijając widelca w talerz koleżanki).
W tygodniu jest całkiem fajna oferta zestawów lunchowych (z mięsem lub wegetariańskie) i colą gratis za 19,90 zł. Porcje są według mnie naprawdę solidne.
Wystrój nowoczesny, nie przytłacza, muzyka nieprzeszkadzająca w jedzeniu czy rozmowach. Obsługa bardzo uprzejma i znająca się na rzeczy.
Na pewno wrócę spróbować kolejnych specjałów.1 z 2 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
fan_tomasso 5 recenzji
21.06.2010, 14:07 napisał:Miło, przestrzennie, wygodnie i godnie
Wreszcie można zjeść coś niebanalnego. Dopiero zaczynam poznawać smaki tej kuchni, ale już wiem, że na dwóch wizytach się nie skończy. Polskie gardło lubiące dobrze przyprawione dania się nie zawiedzie. Woda bądź piwo wskazane. Mimo że nie do końca wiedziałem co jem, jadłem ze smakiem - nazw nie pomnę bo są nie do zapamiętania. Obsługa żwawo reaguje na puste talerze i szklanice proponując dokładkę. Ze ścian sączy się spokojna muza, nie zawsze w rytmach hindu (i dobrze). Jak przyszedłeś nieopacznie z dzieckiem (byłem w niedzielę) to można narybek oddać do kącika zabaw z opiekunką, a samemu, bądź w grupie przyjaciół, oddać się konsumpcji i gawędzie. Dla telemaniaków wisi plazma na ścianie. Bywa też, że lokal nawiedza niebieski słoń, ale to dla miłośników pluszu.
gosikmarcin 1 recenzja
20.06.2010, 21:24 napisał:Rewelacyjna restauracja.
Jesteśmy właśnie po kolejnej już wizycie w restauracji Masala, muszę powiedzieć, że jedzenie jest rewelacyjne, doskonały smak, podawane w bardzo ciekawy sposób na gorących talerzach, co pozwala dłużej cieszyć się ciepłym posiłkiem. Obsługa jest bardzo miła, konkretna, potrafiąca doradzić co warto spróbować.
Ja zostałam miłośniczką Kurczaka Maślanego (Butter Chicken )z ryżem, ale rewelacyjny jest też kurczak z czosnkiem (Chicken Garlic Tikka). Warto spróbować!
Szczególnie polecam wizytę w restauracji w niedzielę rodzinkom z dziećmi, byliśmy z 6-cio letnim synkiem, który jest dosyć wymagający i niekoniecznie chętny do opieki przez obce osoby. Pani która się dziećmi opiekuje doskonale potrafiła go zainteresować fajnymi zabawami. Przez ponad dwie godziny mogliśmy spokojnie sobie siedzieć jeść i pić pyszne koktajle. Naprawdę polecam. Na pewno wrócimy tam jeszcze nie raz.0 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
Igis 64 recenzje
19.06.2010, 14:08 napisał:Lunch przede wszystkim
Pierwsza wizyta to była pomyłka: Malai Kofta okazało się być dwoma serowymi kulkami w ogromnej ilości mdłego, słodkawego sosu, którego po dwóch łyżkach ma się dość. I taka "przyjemność" za 30 zł... Taka potrawa, zmniejszona o 3/4 i w towarzystwie czegoś bardziej wyrazistego może by się obroniła, a tak - pozostał niesmak. Do dania restauracji jeszcze jednej szansy nakłoniły mnie z jednej strony entuzjastyczne recenzje, a z drugiej - świetne czekadełko z pysznymi sosami.
Pewnie jeszcze kiedyś wpadnę skosztować grillowanych mięs i warzyw, ale na razie polecam zestawy lunchowe (20 zł): mięsko, ryż, jakieś warzywka, chlebek i sosiki - pyszne i zaskakująco syte jedzenie. Szkoda tylko, że czekadełko, które dostałam poprzednio, tym razem było zarezerwowane dla znajomych kelnera...
Fajnym pomysłem jest też częstowanie wszystkich gości niewielkimi porcjami napojów, szykowanych przez barmana. Pozwalają zapoznać się z ofertą, zachęcają skosztowania w większych ilościach i "dopieszczają" klienta. Szkoda, że tylko "nielunchowego".0 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
szajuk 1 recenzja
25.05.2010, 21:15 napisał:Indie w centrum Wrocławia!
Pierwszy raz poszłam do tego lokalu, zachęcona pozytywnymi opiniami Użytkowników portalu Gastronauci.pl. Trafiłam akurat na dzień promocyjny, zatem zasmakowałam dwóch dań głównych w cenie jednego. Od tamtego czasu w lokalu tym bywam przynajmniej raz w miesiącu. Wystrój nie jest w moim typie, jednak uważam, że idealnie zachowuje on równowagę pomiędzy nowoczesnością (głównym atutem są świetnie urządzone przestronne łazienki), a symboliką prosto z Indii. Godne polecenia są i dania mięsne (kurczak z nerkowcem), a także ryby (pyszny łosoś z sosem kokosowym). Próbowałam tam także szpinaku z serem, maczając w nim czosnkowy chlebek - wyśmienite! Co do wszechobecnej kapusty, zgadzam się, że jest to mało smaczny dodatek, by zjeść pełny posiłek trzeba osobno zamówić danie główne, ryż i jakieś przystawki. Co do wielkości porcji, mi wydają się one bardzo spore, a nie jem mało. Zazwyczaj w żeńskim towarzystwie wystarcza mi taki zestaw na dwie osoby, ale jasne jest, że każdy ma inne potrzeby :). Do tego lokalu wrócę na pewno, by spróbować reszty oferowanych potraw. Koniecznie do zamówionego posiłku należy zamówić przepyszne mleczne koktajle - polecam Mango i Różany :).
takasia 24 recenzje
14.05.2010, 22:08 napisał:Naprawdę średnio
Już dwa razy odwiedziłam to miejsce. Hm, za pierwszym razem, miło, ponieważ zestawy, które wybrałyśmy były zadowalające. Ryż, sosy, mięso, chlebek. Plus za dolewkę napoju. Obsługa chaotyczna, gubi się, muzyka zbyt nowoczesna, do takich dań. Wystrój czysty, ale bardzo "modern". Faktycznie jak w Ikei, w eleganckiej jadłodajni, ale może taki jest zamiar. Łazienka za to bardzo ładna, czarne kafelki super. Jedzenie mało aromatyczne, w sumie nijakie, ani super, ani złe. Małe porcje w stosunku do ceny, niby 700 g posiłku, a na tyle w ogóle nie wygląda. Obsługa wiecznie tłumaczy się dużą ilością klientów, co mnie generalnie nie interesuje. :) Niech zatrudnią dodatkowe osoby. Można tam wrócić, ale na pewno nie będzie to moja ulubiona restauracja.
fragolina86 2 recenzje
05.05.2010, 16:44 napisał:Rozczarowanie
Będąc z okolicach Rynku z przyjacielem, postanowiliśmy odwiedzić tę restaurację. Byliśmy głodni - i niestety wizyta w Masali była błędem.
Obsługa przywitała nas niemal od progu. I chociaż, jak nas poinformowano, do każdego stolika przypisany jest jeden kelner lub kelnerka, ostatecznie byliśmy obsługiwani przez 3 osoby. Obsługa sprawia wrażenie zagubionej.
Wystrój chyba w niczym nie przypomina Indii...czułam się tam jak w Ikea. Czysto, schludnie, nowocześnie, ale totalnie bez duszy.
Jak wspomniałam byliśmy głodni, liczyliśmy więc na coś konkretnego. Menu jest niezwykle obszerne, ale miałam wrażenie, że ponad połowa dań z karty różni się tylko nazwami. Zamówiliśmy zestaw z czterema rodzajami mięs za 49,90 zł i pieczywo (kilkanaście zł). Na jedzenie czeka się długo. Gdy ostatecznie przyniesiono nam zamówienie miałam ochotę się spytać, czy to już wszystko - ryż basmati bardzo dobry, ale porcja jak dla jednej osoby, 4 rodzaje mięsa były czterema absurdalnie małymi kawałkami o identycznym smaku. Wszystko podane z sosem o ledwo wyczuwalnym smaku przypominającym połączenie wasabi z zieloną herbatą. Według karty zestaw ten ma 700 g - w rzeczywistości ma max. 300 g i mój przyjaciel bez żadnych problemów zjadłby wszystko sam, a i tak by się nie najadł. Dlatego stosunek jakości do ceny, oceniam fatalnie.0 z 1 użytkowników uznało tę opinię za przydatną.
oliwka13 1 recenzja
25.04.2010, 21:47 napisał:Polecam!
Bardzo miła obsługa, od wejścia interesują się nowym klientem. Ale nie tak natarczywie, a dyskretnie i uprzejmie. Ogromny plus za obecność Pani proponującej opiekę nad dzieckiem, przyniesienie krzesełka dla dziecka, zabawek etc. Karta imponująca, laminowany dwustronny format A3, jak dla mnie za długa, wolałabym sezonowe zmiany. Jedzenie bardzo dobre, ale drażni mnie, choć to uwaga do wszystkich, wszechobecna biała kapusta. Jedząc marynowaną, grillowaną jagnięcinę w mieszance indyjskich przypraw, nie chcę pogryzać białej kapuchy. Porcje w sam raz, ale nie są obfite. Ceny uważam wysokie, bo chociaż dania oscylują w okolicy 30-40 zł, to dodatki (sam chlebek to 9 zł), są nieadekwatnie drogie, napoje też drogie. Ale warto, bo smaki nieziemskie:).
ostatnio dodane
bądź pierwszy