Kona Coast Cafe

gdzie jesteś? województwo: kujawsko-pomorskie » miejscowość: Toruń
4.1
liczba opinii: 4 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 3 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 1 gastronauta

ul. Piekary 22 87-100 Toruń (Palarnia Kawy w sąsiedztwie Łuku Cezara)
tel: 0-795 178 743
typ lokalu: kafeteria, jadłodajnia typ kuchni: grecka, śródziemnomorska, wegetariańska, kanapki, hawajska cena dania głównego: poniżej 20 zł
godziny otwarcia
dodatkowe atuty

• jassgot 5 recenzji

12.11.2011, 21:04 napisał:

Bar z kawą

Kierując się także wysokimi opiniami na gastronautach postanowiłem będąc w Toruniu odwiedzić ten lokal.
    Oczekiwałem miejsca wypełnionego aromatem kawy oraz dodatków do niej.
    Swoistej świątyni kawy.
    Niczego takiego nie zastałem.
    To mikroskopijne miejsce nie emanuje ani aromatem kawy, ani ciepłem miejsc jej wytwarzania.

Zdumiało mnie niezmiernie podawanie kawy w papierowych kubkach.

Kawy było stanowczo za dużo o słabym aromacie.
    Cafe latte było dobre. Muffinka kleista.

Na miejscu można było kupić trzy rodzaje kawy.
    Na miejscu nie można kupić przyborów do parzenia kawy.

Miła obsługa.

Data wizyty w lokalu: 11 listopad 2011

• Jack_jc1 48 recenzji

23.10.2011, 11:51 napisał:

Najlepsza kawa

Kiedy jestem w Toruniu obowiązkowo odwiedzam którąś z lokalizacji na Piekarach bądź na Chełmińskiej. Trochę się różnią ale obie są rewelacyjne. Cuban Cafe to specyficzna mała, bardzo mocna i słodka, ale chyba najlepsza kawa jaką znam (6pln) Wybór jest wystarczający, jest nawet Masala. Panini przepyszne, dostępne w 2 rozmiarach (7/14pln). Do dania dodawane często jabłko. Sałatki takie sobie, przeciętne. Mufinki, w ogóle ciasto, rewelacyjne. Piekary: Miejsce malutkie ale z klimatem, raczej nastawione na wynos - kubeczki z napojami papierowe. Chełmińska - dużo miejsca, 2 poziomy plus ogródek letni, przeznaczony do przesiadywania - zastawa porcelanowa. Obsługa w obu wypadkach niezwykle sympatyczna, uśmiechnięta. Tak jak mówię - w oba miejsca wracam bardzo często.

• Pawel70 1 recenzja

30.04.2011, 11:31 napisał:

Oaza spokoju pośród zgiełku

Miła obsługa, doskonała kawa, rewelacyjne kanapki. Lokalizacja - STRZAŁ W DZIESIĄTKĘ !!! Wpadłem tam po raz pierwszy przedwczoraj z Mamą. Zamówiliśmy dwie kawki. Były doskonałe. Postanowiłem sprawdzić kanapki, bo aromat kusił niemiłosiernie. Zgodnie z oczekiwaniami, były wspaniałe. Po 15 minutach dołączyły do nas żona i dwie siostry - kolejne kawy i herbata i inne rodzaje kanapek. Jednogłośnie orzekliśmy: super kafejka.
    To nie koniec. Zainteresowała mnie kawa w gablocie - 200g z Nikaragui, ale niestety w ziarenkach (nie mam młynka). Spytałem Szefa lokalu, czy sprzedają kawę, i czy jest możliwość zmielenia.
    Jasne, że była możliwość :). Zamówiłem 4 opakowania po 200 g (dla Mamy, siostry, cioci no i dla mnie) - właśnie siedzę i piszę popijając tą kawkę.
    Na pewno będę tu wracał.

Data wizyty w lokalu: 28 kwiecień 2011, godz. 16:30

• Edith 6 recenzji

26.07.2010, 10:45 napisał:
    • jakość / ceny

Świetna kawa i miła obsługa

Po weekendowym pobycie w Toruniu miałam okazję odwiedzić to miejsce za namową koleżanki. Kawa mrożona smakowa była po prostu rewelacyjna i orzeźwiająca. Dziewczyna, która nas obsługiwała z precyzją przygotowywała napoje. Miałam wrażenie, że jestem naprawdę wyjątkowym klientem :). Natomiast kanapki, które serwuje lokal to nietypowe połączenie smaków i nowe doznanie dla zmysłów. Każdy kto chce spróbować czegoś innego, a zarazem spędzić miło czas powinien tam zajrzeć. Gorąco polecam!

Data wizyty w lokalu: 10 lipiec 2010, godz. 11:00

zobacz większą mapę lub wyznacz trasę dojazdu

nowe lokale: Toruń

Ładowanie wyników...