Restauracja Wook

gdzie jesteś? województwo: mazowieckie » miejscowość: Warszawa
3.1
liczba opinii: 73 oceny szczegółowe

to ulubiony lokal 9 gastronautów

do tego lokalu wybiera się 11 gastronautów

al. Jerozolimskie 65/79 Warszawa (Hotel Marriott, poziom -1, wejście od Chałubińskiego) tel: (22) 630 74 74
typ lokalu: restauracja typ kuchni: azjatycka, chińska, orientalna cena dania głównego: poniżej 20 zł
godziny otwarcia
dodatkowe atuty

• cobyl 60 recenzji

06.04.2007, 10:55 napisał:

Bezpłciowo

Poza dobrą lokalizacją (swoją drogą aż podejrzanie to tanie w TAKIM miejscu ;) ), chyba wiele więcej dobrego powiedzieć się nie da. Wszystko to jest takie bezpłciowe i nijakie. Ma się wrażenie, że całą chińską tradycję kulinarną zredukowano do glutaminianu sodu.

Porównanie pablo (pabla?) do Sphinxa trafne.

• mroux 40 recenzji

05.04.2007, 19:14 napisał:

Elegancki fastfood chiński

Dania główne - każde 6 złotych, sałatki i desery - 4 złote, podobnie napoje. Być może mam mniej pojemny żołądek od poprzedniego komentującego, ale także i u moich przyjaciół (a mam na myśli krzepkich mężczyzn:)) dwa dania plus deser całkowicie wystarczyły do najedzenia się (wyjdzie poniżej 20 zł na głowę).
    Ja Wooka uwielbiam i za wystrój, i za jedzenie - szczególnie polecam wieprzowinę w sosie ostrygowym i rosołek Wan Tan z pysznymi pierożkami. Niezłe też są owoce morza i smażone warzywa. Jest tanio, smacznie, i co ważne, przyjemnie - czego niestety można tylko życzyć większości azjatyckich barów...

• pablo 26 recenzji

05.04.2007, 11:26 napisał:

Raczej nie polecam

Dania śmiesznie tanie, ale porcje mikroskopijne. Ma to taką zaletę, że można spróbować wielu różnych dań, ale żeby się najeść trzeba ich zamówić co najmniej z pięć na osobę, a wtedy już wcale tak tanio się nie robi (choć nadal jest raczej niedrogo). Co do jakości, hmmm, no to znam lepsze (smaczniejsze) bary wietnamskie. Mają klasyczne kurczaki słodko-kwaśne, sajgonki i inne takie - dużo glutaminianu zero oryginalności, a do tego dania ze względu na małe ilości stygną błyskawicznie. Przyznaję, że wystrój jest fajny i otwarta kuchnia też jest plusem, obsługa miła. Ogólnie można spróbować (bo kasy dużo się nie straci), ale generalnie nie polecam. Myślę że lepiej jakby było ciut drożej i porcje troszkę większe i dużo lepszej jakości, bo ogólnie pomysł na taką restauracje mi się podoba tylko wykonanie słabe. Taki troszkę "chiński" Sphinx.

zobacz większą mapę lub wyznacz trasę dojazdu

nowe lokale: Warszawa

Ładowanie wyników...